Все новости
Архив новостей
Конкурс прогнозов - Суперлига 2023/24
Лидеры
1. saniok6
223
2. suvorov Лидер Ф2-10 тура
220
3. Фартовый
216
4. Gol Лидер Ф2-7 тура
215
5. RACUCADABRA Лидер 4 тура
213
Перейти к конкурсу
��������...
Товарищеские матчи
08.06, 19:00 Молдова - Кипр
11.06, 19:00 Молдова - Украина
Ефрос, Гузун и Опря о выборах президента ФМФ
03 февраля 2009, вторник

Au mai rămas zile numărate pînă cînd lumea fotbalistică va afla numele noului preşedinte al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal. Candidaţii au mai recunoscut că le-a fost foarte greu pe întreaga perioadă electorală să obţină încrederea persoanelor abilitate iar majoritatea dintrei ei mizează pe voturile cumulate pe ultim moment din partea preşedinţilor de cluburi care vor lua o decizie abia în ziua alegerilor.

Petru EFROS

- D-le Efros cum vă estimaţi şansele pentru preşedenţia FMF?
- Viitorul preşedinte al FMF va fi Petru Efros, în mod incontestabil. Eu sunt ferm convins că după ceea ce s-a întîmplat în ultima perioadă în fotbalul moldovenesc Pavel Cebanu nu mai are nicio şansă. Lupta practic se dă între cei patru contracandidaţi. Este foarte greu să convingi oamenii în ziua de astăzi, unii se arată rezervaţi faţă de planul de activitate din cauza unor cifre reale pe care eu le prezint în programul pentru anul 2009-2013.
- În cazul în care ve-ţi fi desemnat care vor fi deciziile radicale pe care le ve-ţi lua?
- În primul rînd voi face curat în lumea arbitrajului şi voi pune accent pe dezvoltarea fotbalului în rîndul juniorilor şi şcolilor sportive de copii. Eu sunt încrezut că în maxim 3-4 ani totul se va schimba radical dacă vom aplica o politică coerentă. În al doilea rînd voi dispune de transparenţă pentru că sunt în jur de 1 mln. de dolari care circulă la federaţie pentru dezvoltarea fotbalului în masă dar nu cunoaştem nimic despre destinaţia acestora.
- Ce le-aţi transmite preşedinţilor şi reprezentanţilor asociaţiilor afiliate care nu s-au decis?
- Le-aş spune să facă o analiză minuţioasă a programelor prezentate. Dacă la Guzun sau oricare alt contracandidat cifrele reale lipsesc din raportul de activitate pentru următorii ani eu prefer să vorbesc lucrurilor pe nume şi să fac estimări. Să vedem însă ce se va întîmpla pe parcurs Nu este exclus ca vre-un cadidat să se retragă chiar în ultimul moment sau ca d-ul Cebanu să demisioneze înainte de alegeri. Eu însă vreau să schimb imaginea fotbalului moldovenesc, să numai asistăm la neînţelegeri dintre antrenori şi jucători, să apreciem cu adevărat munca şi valoarea fotbaliştilor.


Alexandru GUZUN

- D-le Guzun cît de greu este să convingi un preşedinte de club sau reprezentant al asociaţiilor afiliate să voteze pentru candidatura d-stră?
- Să ştiţi că este destul de complicat. Pînă acum preşedinţii nu au avut pe cine alege, era practic o singură candidatură reală. Eu personal cred că am şansa mea pe care o voi încerca să o fructific.
- Există posibilitatea ca în cazul în care ve-ţi dispune de voturi insuficiente să încercaţi să convingeţi persoanele care v-au susţinut să-şi redistribuie voturile altui candidat?
- Să ştiţi că nu m-am gîndit la asta. O voi face poate chiar cu o zi înainte. Mie greu să mă pronunţ pe moment să vedem care va fi situaţia.


Igor OPREA

- Care au fost motivele pentru care aţi ales să candidaţi pentru o funcţie birocratică decît să faceţi antrenoriat?
- Eu am o viziune proprie asupra modalităţii dezvoltării fotbalului moldovenesc. Am lucrat asupra programului de activitate mai bine de un an şi a fost elaborat cu recomandările mai multor specialişti. Eu sunt sigur că ideile pe care reprezentanţii asociaţiilor afiliate şi a preşedinţilor de cluburi le vor regăsi în acest raport vor fi apreciate corespunzător. Sunt convins şi de faptul că orice decizie şi orice activitate ce ţine de fotbal în R. Moldova prezintă o responsabilitate enormă şi greutăţi în implementare.
- Cum a decurs pentru d-stră campania electorală?
Să ştiţi că este foarte greu să convingi pe cineva din lumea fotbalului moldovenesc. Chiar şi în cazul în care nu voi fi desemnat eu voi rămîne prezent în fotbal şi-mi voi continui activitatea.
- Mizaţi pe susţinerea echipei care v-a lansat în lumea fotbalului profesionist FC Zimbru şi la care aţi activat în calitate de antrenor?
- Eu nu am apelat sau am insistat ca oficialii acestei echipe să mă susţină. Eu sper că voi fi desemnat atît de preşedinţi cît şi de reprezentanţii asociaţiilor afiliate. Voi dipsune mai întîi de toate de transparenţă şi voi realiza o muncă în teritoriu.

Источник: Moldfootball.com
Администрация сайта не несет ответственности за комментарии, оставленные посетителями. В то же время, администрация призывает читателей вести дискуссии в рамках приличия. Сообщения о политике, религии, языках, содержащие оскорбления, флуд, рекламу или написанные заглавными буквами, могут быть удалены, а доступ на сайт их авторам может быть блокирован на неограниченный срок.
Задай вопрос редакции Moldfootball.com
Другие конференции
СУПЕРЛИГА 2023/24, ФАЗА 2
Команды
И
В
Н
П
Мячи
О
1.
Петрокуб
10
7
3
0
30-5
24
2.
Шериф
10
5
3
2
16-9
18
3.
Зимбру
10
5
2
3
16-12
17
4.
Милсами
10
2
4
4
11-12
10
5.
ФК Бэлць
10
2
2
6
7-22
8
6.
Дачия Буюкань
10
0
4
6
6-26
4
Бомбардиры
Гынсарь (Милсами)
13 (5)
М.Платика (Петрокуб)
10
В.Амброс (Петрокуб)
10 (3)
Талал (Шериф)
8 (2)
Н.Клещенко (Петрокуб)
7
Жоао Паулиньо (Зимбру)
7
Аларибе (Зимбру)
7
Солодовников (ФК Флорешть)
7
Луваннор (Шериф)
7 (1)
Бадоло (Шериф)
7 (3)
Силва (ФК Бэлць)
6 (3)
Ассистенты после 10-го тура
Рикардиньо (Шериф)
10
В.Амброс (Петрокуб)
10
Бивол (Дачия Буюкань)
7
Дану (ФК Бэлць)
6
Т.Лунгу (Петрокуб)
6
Нягу (ФК Бэлць)
6
Камара (Милсами)
5
Рэйляну (Зимбру)
5
Мбекели (Шериф)
5
Ревенко (Петрокуб)
5